Moto Kurye Vergi Kaydı İçin ne yapmalıyım?
Moto Kurye Vergi Kaydı İçin ne yapmalıyım?
MOTO KURYE TRENDYOL, GETİR, BANABİ, HEPSİ EXPRES,PAKET TAKSİ VERGİ AÇILIŞI
TrendyolGO, Getir, HepsiEXPRESS, Banabi, Turkcell Siparişim ve Paketle gibi e ticaret portallarının MOTO KURYE alımları hızla devam ediyor.
Kuryeler vergi mükellefi olmak zorunda mı?
Moto Kurye olarak çalışanlar, çalıştıkları firmalara haftalık veya aylık hakediş tutarınca fatura keserek tahsilat yapıyor. Fatura kesebilmek için bir vergi kaydı oluşturulması gerekiyor.
Nasıl Vergi Mükellefi olurum?
Vergi kaydı için öncelikle ikamet adresiniz ile ilgili kira kontratı veya tapu fotokopiniz, e-devlet şifresine ihtşyacınız var.
Vergi mükellefi olmak için #KolayMükellef’in size özel danışmanlarından destek alabilirsiniz.
Vergi Mükellefi oldum, şimdi ne yapmalıyım?
Çok kısa sürede ilgili vergi dairesince yapılacak yoklama sonrası vergi levhanızı almış olacaksınız.
Aylık, 3 aylık ve yıllık verilmesi gereken bildirimlerin süresinde verilmesi gerekmekte. Süresinde verilmeyen beyanlarda usulsüzlük cezaları kesilmektedir.
eFatura veya eArşiv Fatura düzenlemek için özel entegratör bir firma ile abonelik için anlaşmak gerekiyor.
Genç Girişimcilik Desteği Nedir?
İlk defa şahıs şirketi kuran 18–29 yaş arasındaki genç girişimcilere 1 yıl boyunca BağKur prim desteği sağlanıyor. Böylece aylık olarak ödenmesi gereken şu anda ödenecek olan 1.055 TL tutarındaki BağKur primini 1 yıl boyunca devlet hazinesinden karşılanacak. İlgili teşvik 1 yıl ile sınırlandırılmıştır.
BAĞKUR kaydı zorunlu mu?
Vergi mükellefi olduğunuz anda Bağ-Kur kaydınızda otomatik olarak başlayacaktır. Başka bir firmada SGK’lı iseniz Bağ-Kur otomatik sona erer ve SSK devreye girmektedir.